Brood bakken volgens Teun
Wat is mooier dan je nieuwe baan beginnen met een cursus Brood bakken in de Delftse Molen? Op woensdag 6 juli mocht ons team in de Delftse Molen de Roos leren brood bakken. We werden ontvangen met overheerlijke zelfgemaakte broodjes, vers uit de oven. Dat beloofde veel goeds voor de rest van de dag.
Ik wil bolletje
Meesterbakker Teun Verrest begon de dag met vertellen hoe hij in het vak van brood bakken is gerold. Van sabbatical hobby tot workshops in molens van Zuid-Holland. Je leert brood waarderen, gemaakt van eenvoudige, pure en eerlijke ingrediënten. (Uiteraard te verkrijgen in de winkel van de molen.)
De cursus begon met 'simpele' bolletjes maken. Deeg op 25°C laten rijzen. Goed kneden, opbollen, uitleg over gluten (elastiekjes in brood). En dan de oven in.
Basis brood met een krul
Vervolgens leerden we basis brood te maken. Goed gekneed brood herken je aan karakteristieke krul bij het kapje. In het vervolg dus goed opletten als je brood bij de bakker koopt.
Lunch + Zeeuwse bolussen
Na een fantastische lunch met ons eigengemaakte brood en vele andere lekkernijen (I'm looking at you, appelsambal), mochten we aan de Zeeuwse bolussen beginnen. Nooit geweten dat er zoveel kaneelsuiker in zo'n bolus ging. Hmmmm.
Rondleiding de Molen + Winkel
Na de cursus kregen we een rondleiding door de molen van Gaston Badoux, eigenaar van 'Kistje met smaak' en molenwinkel 'De Ambacht'. Met veel liefde vertelde hij de historie van de molen en hoe het nu in ere is hersteld om meel te malen voor echte bakkers in Delft. Prachtig initiatief voor liefhebbers van Delftse historie en eerlijk brood.
Met dank aan
- www.broodschool.nl De Broodschool van Teun
- www.ambachtdelft.nl Winkel De Ambacht, voor ambachtelijk eten.
Lekker brood verdient de Molen :)